A kerületünkben fogták el

A XXII. kerületben fogták el azt a 26 éves kábítószer-kereskedőt, akitől 36 millió forintot és közel 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók.

Az újbudai nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve 2020. június 11-én kutatást tartottak egy budafoki családi házban, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az ott lakó férfi kábítószerrel kereskedik. A nyomozók a házban elfogták a 26 éves Sz. Bencét, majd a kutatás során a házhoz tartozó garázsban egy szigetelt, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak, melyben 43 darab kannabisz tőből álló ültetvény volt. A házban a növények mellett közel 50 kilogramm szárított kannabiszt, 33 darab kábítószergyanús tablettát, 200 gramm hasist és közel 36 millió forintnak megfelelő forintot és valutát foglaltak le a rendőrök.

A 26 éves férfi a gyanú szerint otthonában nemcsak termesztette a kábítószert, hanem vevőkörét is ott fogadta. A rendőrök a férfinél tartott kutatást megelőzően négy kábítószer-fogyasztót fogtak el, akikről kiderült, hogy a náluk talált drogokat Sz. Bencétől vásárolták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói az eljárás során megállapították, hogy a lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint. A rendőrök továbbá Sz. Bencétől vagyonvisszaszerzési célból lefoglaltak három nagy értékű kerékpárt és egy Volkswagen Golf gépkocsit is.

Az újbudai nyomozók a 26 éves férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A díler négy vásárlóját kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folytatja az eljárást a kerületi rendőrkapitányság – közölte honlapján a rendőrség

3030cookie-checkA kerületünkben fogták el
Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .