Huszonhat napirendi pontban hoztak döntést a képviselők a február 22-i testületi ülésen

Egyhangú döntésével támogatta csütörtöki ülésén a képviselő-testület Karsay Ferenc polgármester javaslatát a kerületi járda- és lépcsőfelújítás költségvetési keretösszegének 150,4 millió forintra emelésére.

Ezenfelül kisebb felületű járdahibák kijavítására is jelentős összeg áll rendelkezésre: karbantartási munkálatokra külön forrásból gazdálkodhatunk. A már tervezett javítások mellett a kisebb felületű járdahibák kiküszöbölésére várjuk a kerületiek bejelentéseit is, amit legkönnyebben az önkormányzat mobilapplikációján tehetnek meg. S ahogy minden más esetben, a megújult időpontfoglaló rendszeren keresztül személyesen, telefonon vagy e-mailen is várjuk észrevételeiket. A beérkező igények, javaslatok és vezetői döntések alapján lesz lehetőség év közben fedezetet elkülöníteni járdaépítésre vagy -felújításra. Addig is lehetőség van pl. az építendő járdák megterveztetésére.

A képviselő-testület elfogadta Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester javaslatát a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet módosítására. Az előterjesztés célja új szemlélet kialakítása annak érdekében, hogy a köz javára mindenki vállalja az egyéni felelősséget: a kertes ingatlannal rendelkező tulajdonosok minimális odafigyeléssel sokat tehetnek azért, hogy környezetük tavasztól őszig, a szúnyogok szaporodásának időszakában is élhető maradjon. Budafok-Tétény önkormányzata az idén is segítséget nyújt a védekezésben térítésmentesen biztosított szúnyoglárvairtó tablettákkal. A tabletta kizárólag a szúnyoglárvákra veszélyes, ezért – megfelelő dózist alkalmazva – használható kerti halastavakban is. Kezelés nélkül ezek a vizek keltetőként funkcionálnak a szúnyoglárváknak. Karsay Ferenc polgármester felhívta a figyelmet: „A közterületi pangó vizek kezelése az önkormányzat feladata, a magáningatlanokon azonban nem végezhetünk gyérítést. Ezért kérjük, hogy az ingatlantulajdonosok végezzék el ezt a feladatot a közösség érdekében.” A rendeletmódosítás célja nem a büntetés, hanem a megelőzés és a felvilágosítás, segítség nyújtása a lakosságnak. Újdonság, hogy már mobilapplikáción is bejelenthetik a szúnyogokkal kapcsolatos panaszukat.

A közösségi együttélés alapvető szabályainak újragondolásánál – egy alaposan körbebástyázott szabályrendszerrel – az is célunk volt, hogy a szomszédban élők éjszakai pihenését zavaró, úgy nevezett „buliházak” esetén szankcionálhatók legyenek a kirívó estek.

A teljes beszámoló összefoglalója itt tovább olvasható.

9420cookie-checkHuszonhat napirendi pontban hoztak döntést a képviselők a február 22-i testületi ülésen
Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .