Az Avatar – A víz útja hazánkban a valaha legtöbb bevételt – több mint 2,3 milliárd forintot – hozott film, melyre több mint egymillióan váltottak jegyet.

2009-ben történt meg először, hogy egy film a hazai piacon több mint 1 milliárd forintot kaszált volna, és az azóta eltelt 14 évben csak 9 további alkotás tudta megismételni az Avatar bravúrját.

A mafab.hu beszámolója alapján az rajzolódik ki, hogy összesen tíz film hozott valaha 1 milliárd forintnál nagyobb bevételt hazánkban.

A legtöbbet -1.034.124 mozijegy formájában, több mint 2,3 milliárd forintot – a 2022-ben bemutatott Avatar – A víz útja című költöttek a magyarok. James Cameron tizenhárom évvel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család történetét.

Előzetes:

A második helyen ahárom Oscar®-díjat nyert Avatar áll. A magyarországi mozikban anno tíz héten át vezette a toplistát és végül több mint 1,25 millió jegy kelt el rá. Ez bevételben 1,84 milliárd forintot jelent.

Előzetes:

A harmadik a 2015-ös, J.J. Abrams rendezte Star Wars – Ébredő erőlett 1,82 milliárdos bevétellel, 1,23 millió eladott jeggyel. Ezzel a filmmel új időszámítás kezdődött a Star Wars történetében és a Rey-t alakító Daisy Ridley sok fiatal női nézőt megnyert a franchise-nak.

Előzetes:

A negyedik helyen a 2017-es, Rian Johnson által rendezett Star Wars –Az utolsó Jedik végzett 1,38 milliárd forint bevétellel (909.730 jegy). Az ébredő Erő hősei nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek. Előzetes:

Az ötödik legnagyobb bevételt – 845.649 jegy, 1, 3 milliárd forint – a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléja, a 2019-ben készült Bosszúállók: Végjáték hozta. Előzetes:

A hatodik helyen Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével az idei év egyik blockbustere, a Mattel játékcég babáján alapuló szatíra, a Barbie áll. 1,2 milliárd forintot költöttek el rá a magyarok 634.672 mozijegy formájában.

A toplista hetedik helyén ismét egy Star Wars részt találunk. A 2019-es Skywalker kora J.J. Abrams rendezésében a saga lenyűgöző befejezése, melyben új legendák születnek és megvívják a végső csatát a szabadságért. 719.829 jegy kelt rá el és 1,1 milliárd forint bevételt hozott.

Nyolcadik lett a Marvell 2021-es Pókember: Nincs hazaút című dobása. Itthon 611.319 néző volt rá kíváncsi, akik összesen 1,08 milliárd forintot költöttek rá. Ismerős szuperhősök és szupergonoszok nagy találkozója a film.

A kilencedik legnagyobb bevételt – félmillió néző által 1,035 milliárd forint – az idei év másik nagy gurítása, Christopher Nolan Oppenheimere hozta.

Végül a tizedik, egymilliárd forint feletti bevételt termelt alkotás a Gareth Edwards rendezte, 2016-os Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet, melyre 700.417 jegyet váltottak 1,030 milliárd forintért. Előzetes:


8310cookie-checkAz Avatar – A víz útja hazánkban a valaha legtöbb bevételt – több mint 2,3 milliárd forintot – hozott film, melyre több mint egymillióan váltottak jegyet.
Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .