Több önkormányzat, kevesebb pártpolitika – Riport Karsay Ferencel

Karsay Ferenc: Mindenkinek szeretnénk segítséget nyújtani, a vezérlőcsillag az, hogy az itt élők mit szeretnének.

– Több önkormányzat, kevesebb pártpolitika. Egyre többet hallani ezt öntől. Mi a baj a pártpolitikával, és mit kell érteni azon, hogy ehelyett több önkormányzatra van szükség?


– Aki önkormányzatban dolgozik, érzékeli azt az önellentmondást, hogy amíg helyben problémákat kell megoldani, minden nap működési, fejlesztési kérdésekre kell megoldást találni, addig a pártpolitikában kialakult szekértáborok küzdelme nehezíti ezt a munkát. Az állandó ellenkezés, illetve az, hogy még a jó javaslatokat sem fogadjuk el egymástól csak azért, mert azt a másik kezdeményezte, működésképtelenné tudja tenni az önkormányzatokat. Ennek kellene elébe menni, és el kellene dönteni, miként tudunk együttműködni.

Nagyon nem tetszik, amikor önkormányzati fórumokon „O1G-zünk”, vagy „Apró–Dobrev-klánozunk”, mert ennek nincs köze a kerületnek fontos ügyekhez. Az önkormányzatnak a helyi utak állapotával, az oktatási vagy a szociális intézményekkel kell foglalkoznia, illetve a kerületi fejlesztésekkel. Az is fontos ugyanakkor, hogy a demokrácia egyik alapfogalma az önrendelkezés, és ennek a legkézzelfoghatóbb jele az életünkben az önkormányzatiság.

Amikor tehát azt mondom, hogy több önkormányzat, kevesebb pártpolitika, erre kívánok utalni. Nincs annyi megoldás az egyes problémákra, mint ahány párt. Ezért is lenne jó, ha sikerülne kialakítanunk azt a szempontrendszert, amely alapján együtt tudunk működni a feladataink elvégzésében, függetlenül attól, hogy éppen ki kormányozza, irányítja a kerületet. …

Ha érdekel a teljes riport, látogass el a kerületi önkormányzat oldalára


8930cookie-checkTöbb önkormányzat, kevesebb pártpolitika – Riport Karsay Ferencel
Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .