Lomtalanítási időpontok a kerületben

Az idei lomtalanításra március 26. és április 4. között kerül sor. A társaság körzetekre osztotta a kerületet, amelyekből koncentráltan, egy-egy nap alatt szállítja el a lomokat.

Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon, kizárólag a kihelyezést követő napon végzi az FKF. A lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról az FKF értesítő útján előzetesen, írásban tájékoztatja az érintett lakosságot. Újdonság, hogy a lakosság megnézheti a lakcímére vonatkozó pontos lomkikészítési dátumot a társaság honlapján közzétett lomtalanítási térképen is.

Lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki. Továbbra is tilos a lomnak nem minősülő hulladékféleségek kihelyezése, mint pl. a háztartási (kommunális) hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék (pl. papír, műanyag, fém, üveg), elektromos és elektronikai hulladék, építési és bontási törmelék (pl. mosdókagyló, fürdőkád, csempe és törmeléke, használt nyílászárók), sitt, föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék. Ugyancsak szigorúan tilos veszélyes hulladék kihelyezése.

Az FKF kéri a lakosokat, hogy:

  • a lomot a lakóházuk előtti, hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki;
  • a társasházak lehetőség szerint jelöljenek ki egy területet, ahová a lakosság lerakhatja a lomokat;
  • zöldterületre ne pakoljanak, óvják a környezetet.
7070cookie-checkLomtalanítási időpontok a kerületben
Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .