Hamarosan eldől. Bontják, vagy felújítják

Péter Arold

Karácsonyéknak ebben már nagy rutinjuk van. Ez lesz a második közúti felüljáró a polgármestersége alatt, amelyikhez hozzá kellett nyúlnia. A Lánchídról ne is beszéljünk.

A teljesen elöregedett tartópillérek és vasszerkezetek már egy ideje látványosan is megmutatták, hogy tenni kell velük valamit.

Az előző hivatali vezetés látványmunkákkal „színesítették” a fővárost, de a közlekedés biztonságát is érintő felújítások a budapesti hídszerkezetekkel, illetve felüljárókkal nem foglalkozott.

Február 20-án, hétfőn kezdődnek a népligeti felüljáró műszaki felméréséhez kapcsoló munkák, melyek a közúti közlekedést is érintik. Hétfőtől kezdődően a városközpont felé csak egy sávon lehet haladni a hídon.

Az ellenkező irányban, a Dél-Pest felé vezető oldalon továbbra is mindkét sávot használhatják a közlekedők. A felmérésre azért van szükség, hogy a szakemberek pontosabb képet kapjanak a hetvenes években épült felüljáró állapotáról.

A műszaki felmérés keretében két gerendát is kibontanak az építmény szerkezetéből, amelyeket laboratóriumban vizsgálnak majd meg. A népligeti felüljáró az érvényben lévő súlykorlátozás betartásával a felmérés idején is biztonságosan használható marad.

A híd alatt található, tavaly decemberben lezárt parkoló, illetve az ott futó kerékpárút továbbra sem használható.

A felüljáró kapacitása a korlátozás miatt a jelenleginél kisebb lesz, hiszen a városközpont felé vezető két sávból csak egy sáv lesz használható. A BKK a belváros irányába tartóknak a közösségi közlekedés, elsősorban az M3-as metró használatát javasolja.

További részletek a népligeti felüljárón zajló munkákról a Budapest Közút oldalán olvashatók.

6500cookie-checkHamarosan eldől. Bontják, vagy felújítják
Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .