László Krisztina professzor képviseli a Műegyetemet az EELISA rendezvényen

Az EELISA szövetség a Nők és Lányok Tudományos Világnapjához kapcsolódóan szervezi meg a “Parenting and STEM in the 21st Century: raising children, giving up science?” című rendezvényét.

Az esemény a tavalyi nagysikerű “Women who make science happen” című rendezvény folytatása, amelynek keretében a nők tudományos kiválóságáról és egyéb társadalmi szerepvállalásaikról értekeznek.

Az EELISA egyetemi szövetség kutatói és oktatói körében lebonyolított felmérés kimutatta, hogy sok kutató úgy érzi, a szülői lét nehézséget jelent kutatói karrierjük során. Nehézéget okoz a kutatói pálya összeegyeztetése a gyermekneveléssel, vizsgálatra szorul a magasabb kutatói pozíciók betöltésének követelmény rendszere is. Mik a mindennapi élet tapasztalatai a kisgyermekes kutatói életpályával kapcsolatban? Melyek a jelenlegi jógyakorlatok és irányelvek azon kutatóknak támogatására, akik úgy döntenek, hogy családot alapítanak? – Hasonló kérdések mentén szerveződik az EELISA tematikus kerekasztal beszélgetése, melynek székhelye Madrid, de online is követhető.

A Műegyetem képviseletében László Krisztina professor emerita, a BME volt rektorhelyettese, a BME VBK Felületkémiai Csoportjának vezetője vesz részt a beszélgetésben. Tudományos tevékenysége mellett a Magyar Tudományos Akadémia kisgyermekes tudósokat segítő programjában annak kezdete (2018) óta dolgozik. 2015-től 2018-ig a Műegyetem első női rektorhelyetteseként az intézmény nemzetközi kapcsolatait támogatta. Aktív tagja a BME Mentorcsoportjának, amely a szülési szabadságról hazatérő kismamák reintegrációját segíti.

Esemény időpontja: 2023. 02. 10. 10:00

ZOOM: https://upm.zoom.us/webinar/register/WN_Ckx3rWLXT4KUcvynHXnGFw

További információ: https://eelisa.eu/ii-eelisa-roundtable-to-commemorate-the-international-day-of-women-and-girls-in-science/

Forrás: bme.hu

    5620cookie-checkLászló Krisztina professzor képviseli a Műegyetemet az EELISA rendezvényen
    Érdekel minket a véleményed

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .