Főváros: a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére

A főpolgármester kabinetfőnöke szerint a Nyugati pályaudvar felújításának lefújásával „világossá vált, hogy a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére”, még akkor sem, ha azzal az agglomerációból ingázó tíz- és százezrek életét könnyíthetnék meg.

Balogh Samu

A Nyugati pályaudvar felújításának lefújásával világossá vált, hogy a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére, még akkor sem, ha azzal az agglomerációból ingázó tíz- és százezrek életét könnyíthetnék meg.

Szomorú történet ez. Bár kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy a BFK fügefalevél a kormány önkormányzatokkal szembeni politikáján, sokakban kitartóan élt a hit, hogy a szakmailag egyébként sokszor kiváló projektek mögött valódi politikai szándék állt. A Nyugati felújítására kapott közvetlen uniós források visszautalásával világossá vált, hogy ez nincs így.

Sajnos egyre nagyobb a veszély, hogy sok más, hasonlóan fontos projekt is erre a sorsra fog jutni. Mi lesz a HÉV-vonalak fejlesztésével, a Műegyetem rakparti fonódó villamossal, a Városliget autómentesítésével vagy a Városmajor megújításával? Csak bízhatunk abban, hogy nem jutnak a Nyugati sorsára.

Mi azonban nem adtuk fel Budapest fejlesztését, és naponta teszünk azért, hogy a 444-en megjelent interjú címe ne legyen valóság. Sok projektünk esetében zajlik az előkészítés, vagy indulhat meg a tervezés a következő időszakban. Már csak az uniós források megszerzése szükséges ahhoz, hogy a város fejlesztése ne álljon le.

És még egy jó hír: bár az elmúlt hónapokban szétverték a Budapesttel foglalkozó kormányzati háttérintézményeket, mostanra egyre többen csatlakoztak a fővárosi cégekhez azon szakemberek közül, akik továbbra is Budapest fejlesztésén szeretnének dolgozni. Mert a fővárosi önkormányzat vezetéstől függetlenül azért létezik, hogy soha ne adja fel Budapest fejlesztését.

Címlapfotó: APEV Média MR3.hu

    5840cookie-checkFőváros: a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére
    Érdekel minket a véleményed

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .