BKK: körforgalom és kerékpárút épül Budafokon

A kerület közlekedését meghatározó útfelújítás kezdődik idén nyáron Budafok-Tétényben.

A gyorsabb és biztonságosabb haladás érdekében körforgalomat építenek a XXII. kerületi Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, a projekt részeként kerékpárút is épül az útpályával párhuzamosan – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

    A BKK közleménye szerint eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása esetén idén tavasszal írhatják alá a vállalkozói szerződést, a kivitelezés pedig a nyáron kezdődhet és 2023 tavaszán fejeződhet be.
    A munkák során a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítják a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú autóbuszsávot létesítenek. Átépítik továbbá a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti Mária Terézia utcai kereszteződést is.


    A körforgalom kialakításával egy időben, az útpályával párhuzamosan kerékpárút épül.
    Ezenkívül felújítják a járdákat és a szegélyeket, akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki, elvégzik a szükséges vízi közmű, illetve távközlési hálózatok kiváltását, korszerűsítik a közvilágítást, valamint több mint húsz fát telepítenek és 880 cserjét ültetnek el – írták.

4530cookie-checkBKK: körforgalom és kerékpárút épül Budafokon
Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .