Tájékoztató az óvodai beiratkozásról

Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm.rendeletre figyelemmel – a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) EMMI határozatában (a továbbiakban: EMMI határozat) a 2020/21. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.
Azok a kerületi lakosok, akik gyermeküket NEM a XXII. kerületi Egyesített Óvodába akarják beíratni, azok a kiválasztott – magán, egyházi, más települési- óvodába 2020. április 2-április 17. között jelentkezhetnek.
A XXII. kerületi Egyesített Óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi azokat a kerületi gyermekeket, akik vonatkozásában nem érkezett jelzés más óvodától, hogy felvette őket. A XXII. kerületi Egyesített Óvoda a szülőket a felvételről írásban értesíti. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratokat a gyermek első óvodai nevelésének napján kell bemutatni.
A XXII. kerületi Egyesített Óvoda felvételi körzete a kerület teljes területe. Az Egyesített Óvoda vezetése minden tőle telhetőt megtesz, hogy a felvétel a gyermekek érdekeit szem előtt tartva folyjék le az egyes tagóvodákat érintően. Ezért kérjük a Kedves Szülőket, hogy a www.budafokteteny.hu és a www.ovoda22.hu honlapról is letölthető Nyilatkozatot kitöltve juttassák el 2020. április elsejétől a beiratkozas@ovoda22.hu címre.
A Nyilatkozatok papír alapon is elérhetőek a XXII. kerületi Egyesített Óvoda központjában (1225, Budapest, Nagytétényi út 291.) és a Védőnői Szolgálat védőnőinél, a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontoknak megfelelően kihelyezve.
Kérjük, hogy a nyilatkozatot 2020. április elsejétől:
– e-mailben 2020. április 19-én 19 óráig küldjék a beiratkozas@ovoda22.hu címre,
– papír alapon 2020. április 17-én 16 óráig a kihelyezett gyűjtőkbe juttassa el az Egyesített Óvoda központjába vagy a Védőnői Szolgálathoz.
Az iskolai beiratkozásokról a Dél-Budai Tankerületi Központ tájékoztatása szerint az iskolaigazgatók adnak bővebb felvilágosítást.
2550cookie-checkTájékoztató az óvodai beiratkozásról
Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .