Új könyvtárosa van Nagytéténynek

Egyévnyi szolgálat után Magyaródi Ágnest Matavovszky Ivon váltja.

Egyévnyi szolgálat után másik helyen folytatja munkáját Magyaródi Ágnes. A Nagytétényi Könyvtár új vezetőjével, Matavovszky Ivonnal beszélgettünk terveiről és az intézmény szolgáltatásairól, programjairól.

– Hol dolgozott korábban, és milyen benyomásai vannak?

– Decembertől dolgozom itt, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Nagytétényi Könyvtárában, előtte Gazdagréten, a Móricz Zsigmond Könyvtárban dolgoztam könyvtárvezetőként. Egyelőre ismerkedem az itteni könyvállománnyal, az olvasókkal és Nagytéténnyel. Az eddigi tapasztalataim igen pozitívak, az olvasók nagyon barátságosak és aktívak.

– Ennek a kicsiny könyvtárnak varázslatos hangulata van. Hány kötet közül válogathatnak az olvasók, milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe?

– Több mint 600 olvasónk van, ők közel 12 ezer kötet közül válogathatnak. Mindezt változatlan, 2600 forintos beiratkozási díjért. A 70 év felettiek és a 16 év alattiak továbbra is ingyenesen iratkozhatnak be a könyvtárba. Ebben az évben is olvasóink igényeit figyelembe véve gyarapítjuk könyvállományunkat. A népszerű romantikus könyvek, krimik, történelmi regények mellett törekszünk kortárs szépirodalmi művek beszerzésére is. Olvasóink körében egyre keresettebbek az életmóddal kapcsolatos új megjelenésű könyvek, ezek beszerzésére is nagy hangsúlyt fektetünk, és természetesen tovább bővítjük gyerekkönyvtári állományunkat. A mesekönyvek mellett diafilmeket is lehet nálunk kölcsönözni, már 150 mese közül választhatnak a gyerekek. Az idei évben tervezzük a „sikerkönyv” szolgáltatás beindítását. A legújabb és/vagy legnépszerűbb könyveket soroljuk ebbe a kategóriába. A sikerkönyvek két hétre kölcsönözhetők és nem hosszabbíthatók, így a keresett könyvekhez gyorsabban hozzájutnak az olvasók. Ha egy könyv nem található meg könyvtárunkban, olvasóink élhetnek a tagkönyvtárak közötti átkölcsönzés lehetőségével is

Tovább is van

 

2260cookie-checkÚj könyvtárosa van Nagytéténynek
Érdekel minket a véleményed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .